OVER MATTONE

ONTDEK DE PASSIE VAN MATTONE

Welkom bij Mattone, een gepassioneerd bouwer die zich graag voor 100% inzet om uw woon- en werkdromen waar te maken. Want of u nu als particulier uw droomhuis wilt realiseren, of als ondernemer bedrijfsruimte voor uw ambities nodig heeft: Mattone maakt het graag waar mèt u.

ONS DNA

Wij zijn anders, doen anders. We onderscheiden ons van andere bouwers door ons gedrag. Wij zijn misschien wel een beetje een vreemde eend in de bijt en gedragen ons graag als de gentleman onder de bouwers. Wij hechten ook sterk aan traditionele waarden, zoals veiligheid, loyaliteit en verbondenheid. Die waarden dragen we uit, zowel richting onze bouwpartners als onze opdrachtgevers. Wij zijn open, betrokken en betrouwbaar. Die houding verwachten we ook van onze bouwpartners.

Onze naam
Onze naam komt uit het Italiaans en betekent hoeksteen. Niet toevallig, trouwens. Want wij voelen ons verbonden met de Romeinse bouwkunst. Want de oude Romeinen hebben ons op dat gebied heel wat nagelaten. Bijvoorbeeld prachtige gebouwen die er na meer dan tweeduizend jaar nog altijd mooi bijstaan. Diezelfde oude Romeinen hebben ons ook verschillende bouwtechnieken nagelaten. Zoals het gebruik van beton. En terwijl modern beton er na 50 tot 100 jaar al aardig verweerd uit kan zien, zijn tweeduizend jaar oude Romeinse golfbrekers nog steeds in relatief goede staat!

HEEFT U EEN WOON- OF EEN WERKDROOM?

Mattone inspireert en adviseert u graag bij het realiseren van uw woon- of werkdroom.
Vraag één van onze brochures aan of neem contact met ons op, zodat wij gezamenlijk een eerste stap zetten om uw dromen te realiseren!

DE KRACHT VAN HET GILDE

Wij hebben tradities en traditioneel vakmanschap hoog in het vaandel staan. Zo is de wijze waarop we zijn georganiseerd en onze eigen vakmensen opleiden traditioneel. Het doet denken aan het middeleeuwse gildesysteem, waarbij vakmanschap, kennis, kunde en inzicht op natuurlijke wijze worden doorgegeven.

Medewerkers beginnen bij ons onderaan de ladder en stromen door van leerling, naar gezel tot bouwmeester. Met alle ruimte voor zelfontplooiing en het dragen van eigen verantwoordelijkheden. Opdrachtgevers kunnen bij ons rekenen op openheid, betrokkenheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Tikkeltje ouderwets misschien, maar wij zijn er trots op. Wij hangen ook traditionele waarden aan, zoals veiligheid, loyaliteit en verbondenheid. Zowel richting onze bouwpartners als onze opdrachtgevers.

ARCHITECT VERSUS BOUWMEESTER

Wij gedragen ons ook als een ouderwetse bouwmeester, die van A tot Z de spil vormt van het bouwproces en de bouwpartners aanstuurt. Wij zijn graag betrokken bij het hele bouwproces. Van het eerste idee en de eerste schetsen, tot de uiteindelijke realisatie. Dan komen we met ons team het beste tot ons recht en kunnen we pas echt meerwaarde leveren. Hoewel we tradities en traditioneel vakmanschap hoog in het vaandel hebben staan, zijn we absoluut niet ouderwets maar staan we juist open voor innovaties. Gezamenlijk selecteren we een architect en nemen we u mee vanaf initiatief.

DUURZAAM BOUWEN

ONZE VISIE OP DUURZAAM BOUWEN

Duurzaam bouwen krijgt steeds meer voet aan de grond in Nederland. Wij doen er als bewuste bouwer alles aan om daar ons steentje aan bij te dragen. Door bijvoorbeeld zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame bouwmaterialen en zo energiezuinig als het maar kan te bouwen.

veilig en gezond wonen

Om ook volgende generaties een veilig en comfortabel leven te kunnen geven zijn in de bouw maatregelen nodig. Inmiddels is er een groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen: materialen waarmee energie wordt bespaard én materialen waarmee het milieu zo min mogelijk wordt belast. Met het oog op uw portemonnee en de verwachte ontwikkeling van de energieprijzen proberen wij er als bouwer ook alles aan te doen om zo energiezuinig mogelijk te bouwen. De door ons gebouwde woningen voldoen in principe dan ook aan de energieprestatienorm, opgenomen in het Bouwbesluit.

nóg meer wooncomfort

Maar het kan nog beter natuurlijk, als u dat wenst. Door extra isoleren, betere installaties of de toepassing van duurzame energie, kunt u de energieprestatienorm van uw woning nog verder omlaag brengen. Daarmee verbetert u niet alleen de energetische kwaliteit, maar ook het wooncomfort. Bijvoorbeeld door middel van zonneboilers, zonnecollectoren, warmtepompen, extra isolatie, thermostatische douchemengkranen, douchewater warmteterugwinning en ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Wij vertellen u er graag meer over.

Meer informatie of uw droom realiseren?