Skip to main content

UW HUIS LATEN ONTWERPEN

Huis laten bouwen: wel of geen architect?

Wie een huis laat bouwen komt voor de vraag te staan: kies ik voor een architect of niet? Met een architect heb je bepaalde voordelen, zoals meer mogelijkheden qua bouwopties en het realiseren van specifieke wensen. Aan een architect zijn natuurlijk ook extra kosten verbonden. We vertellen je er graag meer over.

De voordelen van een architect

Droom je al jaren van een huis met een bijzondere vorm, een kantoor aan huis of een zwembad in je huis? Wanneer je met een architect aan de slag gaat, zijn dit soort bijzondere wensen zeker mogelijk. Een architect kijkt zowel naar de praktische kant, de esthetiek en de woonwensen van de opdrachtgever. Ook heeft een architect ervaring met wat wel en niet haalbaar is, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe jouw vrijstaande huis er uiteindelijk uit kan komen te zien.

De prijs van een architect

Je kunt een architect voor jouw huis inhuren tegen een projectprijs of tegen een uurprijs. Het hangt af van welke architect je kiest en wat je wensen zijn. Dus kies je voor een bekende architect en is het een groot project, dan zullen de kosten hoog uitvallen. Kies je voor een minder bekende architect en heb je weinig bijzondere wensen voor een huis, dan kan je voor een redelijke prijs aan de slag gaan met een architect.

Mattone is bouwer en architect onder één dak

Mattone is meester in het bouwen van huizen met eigen architecten in dienst. Het voordeel is dat wij hierdoor jouw huis niet alleen kunnen ontwerpen, maar dat we ook alle kosten kunnen doorberekenen en deze van tevoren vast kunnen leggen in de offerte. Wij zijn immers ook de bouwer van het huis, dus we weten precies hoeveel elk onderdeel van het traject gaat kosten. Zo weet je dus op voorhand wat de exacte kosten zijn én heb je alle vrijheid om samen met onze architecten jouw moderne huis te ontwerpen. Dat is wat men noemt een echte win-win situatie!

Meer weten? Neem contact met ons op!

SAMEN EEN VILLA BOUWEN

MAGAZINE VOL INSPIRATIE

Bent u als particulier op zoek naar ideeën voor een woning naar eigen wens? Laat u dan inspireren door ons magazine “DE BOUW MEESTER”, daarin nemen we u mee in het avontuur dat bouwen heet. Met mooie voorbeelden van eerder door ons gerealiseerde projecten. Via ons magazine krijgt u een goede indruk van onze bedrijfscultuur. Leuk om met u kennis te maken!

MAGAZINE AANVRAGEN