Skip to main content

ENERGIEZUINIG BOUWEN

Energieneutraal huis bouwen

Wil je een energieneutraal of nul op de meter huis laten bouwen? Dan heb je veel zaken om rekening mee te houden wanneer je in gesprek gaat met een architect of bouwer. Het belangrijkst is dat je voor jezelf bepaalt hoe duurzaam en energieneutraal jouw te bouwen huis moet worden. Ga je all the way of wil je dat alleen bepaalde onderdelen energiearm of -zuinig zijn? Stof tot nadenken voor wie een toekomst waardig huis wil laten bouwen.

Hoe kan je een te bouwen huis verduurzamen?

Verduurzamen van een nog te bouwen huis begint bij de materiaalkeuze en de bijbehorende isolatie. Dan is de vraag: hoe lever je energie aan de woning? Wordt dat via een warmtepompsysteem of gebruik je een energiezuinige CV ketel? Wil je een dak vol zonnepanelen of laat je je huis zo bouwen, dat zonnepanelen op het dak onzichtbaar zijn? Het fijne aan een huis dat nog gebouwd moet worden, is dat eigenlijk alles mogelijk is. Je kunt dus echt een huis van de toekomst bouwen als je dat zou willen.

Maar ik heb geen verstand van verduurzamen

Dit is een veelgehoorde opmerking en best logisch, want er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen en deze gaan in rap tempo door, dus soms is het onduidelijk en weet je niet waar je allemaal aan moet denken wanneer je een duurzaam huis wil laten bouwen. Wanneer je bij Mattone aan tafel zit, kunnen we je precies adviseren welke duurzame aspecten van een woning echt lonen en welke onderdelen je altijd gedurende de woontijd nog kunt toevoegen. Zo start je met een goede basis en ga je van daaruit verder.

Wij beschikken over partners die expert zijn op dit gebied en met wie we al jaren samenwerken. Zo kunnen we je altijd voorzien van goed en transparant advies wanneer je overweegt om een energieneutraal huis te laten bouwen door Mattone.

Meer weten? Neem contact met ons op.

SAMEN EEN VILLA BOUWEN

MAGAZINE VOL INSPIRATIE

Bent u als particulier op zoek naar ideeën voor een woning naar eigen wens? Laat u dan inspireren door ons magazine “DE BOUW MEESTER”, daarin nemen we u mee in het avontuur dat bouwen heet. Met mooie voorbeelden van eerder door ons gerealiseerde projecten. Via ons magazine krijgt u een goede indruk van onze bedrijfscultuur. Leuk om met u kennis te maken!

MAGAZINE AANVRAGEN