Skip to main content

MATTONE BOUWMEESTERS

U WILT EEN HUIS LATEN BOUWEN?

Zelf een huis laten bouwen

Wanneer je voor het eerst een huis laat bouwen komen er veel zaken op je af. Kies je voor een prefab woning, neem je een architect in de arm of zoek je een partij die alles voor je regelt? Bij het laten bouwen van een huis kom je terecht in een web van vakjargon uit de bouwwereld. Wanneer je redelijk technisch onderlegd bent is dat goed te begrijpen, maar wanneer je vrijwel geen technische kennis van zaken hebt, lijkt het soms alsof je de enige bent die dit niet begrijpt. Wees gerust; je bent niet de enige.

Inzichtelijk en visueel maken

Wanneer je een huis wil laten bouwen, dan is het fijn wanneer het hele traject inzichtelijk is en kan worden opgedeeld in fases en stappen. Ook is het een stuk minder abstract wanneer het te bouwen huis visueel gemaakt wordt, bijvoorbeeld door een modeltekening of een 3D ontwerp. Een architect kan je hierbij helpen. Wanneer je bij Mattone een huis laat bouwen, hebben we die architect zelfs in huis. Vanaf het eerste moment zijn onze architecten er om mee te denken met jouw woonwensen. Dit werkt heel fijn, want zo zijn de lijnen extra kort en kan elke aanpassing direct worden doorberekend. Zo weet je dus altijd wat het daadwerkelijk gaat kosten.

Mag je eigenlijk zomaar een huis bouwen?

Je kunt niet zomaar grond kopen en daarop een huis bouwen. De te bebouwen grond moet uiteraard de bestemming ‘wonen’ hebben en de grond moet bouwrijp zijn. Dit betekent dat de grond schoon is en vrij van obstakels. De bouwer moet er zonder problemen in kunnen heien op elke gewenste plek. Vaak geldt er ook een maximaal te bebouwen oppervlak per kavel. Dit ligt vaak vast in een plan van nieuwbouwkavels of wordt door de gemeente bepaald.

De voordelen van een huis laten bouwen

Wanneer je zelf een huis laat bouwen heb je alle vrijheid die je je kunt wensen. Het canvas is nog leeg en alles is mogelijk. Dat kantoor aan huis dat je zo graag wil, een overdekt zwembad of je eigen spa aan huis, een mancave in de tuin, een boothuis erbij, maar vooral al die snufjes die je in je huidige huis mist kunnen nu realiteit worden. Het bouwen van een huis is een groot avontuur waar je (als je met een goede partij in zee gaat) achteraf met plezier er trots op terugkijkt.

Meer weten? Neem dan direct contact met ons op

SAMEN EEN NIEUW HUIS BOUWEN

MAGAZINE VOL INSPIRATIE

Bent u als particulier op zoek naar ideeën voor een woning naar eigen wens? Laat u dan inspireren door ons magazine “DE BOUW MEESTER”, daarin nemen we u mee in het avontuur dat bouwen heet. Met mooie voorbeelden van eerder door ons gerealiseerde projecten. Via ons magazine krijgt u een goede indruk van onze bedrijfscultuur. Leuk om met u kennis te maken!

MAGAZINE AANVRAGEN