BENVENUTI AL MATTONE

Welkom bij bouwbedrijf Mattone

Waarom wij u in het Italiaans welkom heten? Dat heeft alles te maken met onze passie voor Italië. Zo is onze bedrijfsnaam Mattone afgeleid van de Romeinse naam voor hoeksteen. Wij laten ons dagelijks inspireren door de Latijnse cultuur: de bakermat van de Westerse cultuur en onze gebouwde omgeving.

ONS DNA

Wij zijn anders, doen anders. We onderscheiden ons van andere bouwers door ons gedrag. Wij zijn misschien wel een beetje een vreemde eend in de bijt en gedragen ons graag als de gentleman onder de bouwers. Wij hechten ook sterk aan traditionele waarden, zoals veiligheid, loyaliteit en verbondenheid. Die waarden dragen we uit, zowel richting onze bouwpartners als onze opdrachtgevers. Wij zijn open, betrokken en betrouwbaar.

DE KRACHT VAN HET GILDE

De wijze waarop we zijn georganiseerd en onze eigen vakmensen opleiden is traditioneel en doet denken aan het middeleeuwse gildesysteem. Medewerkers beginnen onderaan de ladder en stromen door van leerling, naar gezel tot bouwmeester. Vakmanschap, kennis, kunde en inzicht worden op die manier doorgegeven. Met alle ruimte voor zelfontplooiing en het dragen van eigen verantwoordelijkheden. Daarbij horen doorzettingsvermogen, passie voor het werk en gedrevenheid om als team succesvol te presteren.

Realiseer ook uw werkdromen!

Aan het begin van de vorige eeuw droomde Giovanni Agnelli erover de grootste autofabriek van de wereld te bouwen. Die droom werd realiteit in 1919 toen in Lingotto, aan de rand van Turijn, een voor die tijd hypermodern complex verrees. Een complex dat de perfecte verbeelding van zijn ideeën vormde over hoe je zo efficiënt mogelijk auto’s kon produceren.

Hoe zit het met uw werkdromen? En hoe wilt u ze realiseren? Wij delen uw dromen en zorgen graag met u voor de ruimte die perfect aansluit bij uw activiteiten en uw ambities. Wellicht denkt u dat het zelf realiseren van bedrijfshuisvesting, helemaal op maat: úw maat, geen haalbare kaart is, terwijl er volop mogelijkheden zijn om uw droom werkelijkheid te laten worden.

Inspireren, motiveren, faciliteren

Werkruimte moet niet alleen ruimte bieden aan uw organisatie en uw bedrijfsprocessen, maar moet ook inspireren, motiveren en faciliteren. Dat geldt zeker voor de jongste generatie werknemers, die de in een krapper worden arbeidsmarkt kiezen voor een uitdagend bedrijf en een aantrekkelijke werkomgeving.

Hebben uw medewerkers het naar hun zin, dan functioneren ze optimaal. De werkplek en de werkomgeving spelen dus ook een grote rol bij de sfeer op de werkvloer en hebben daarmee een grote invloed op de arbeidsproductiviteit. Daarnaast vormt uw bedrijfspand ook het visitekaartje van uw onderneming. Uw imago wordt mede bepaald door uw bedrijfspand, de locatie ervan en de uitstraling. Door te kiezen voor nieuwbouw kunt u een representatief gebouw realiseren dat perfect aansluit bij de visie, cultuur en identiteit van uw onderneming. Nieuwbouw biedt u ook de gelegenheid rekening te houden met uw visie op de langere termijn, te verwachten uitbreidingsplannen en toekomstige veranderingen in uw organisatie.

Meer informatie over de mogelijkheden voor uw nieuwe bedrijfspand?

Onze adviseurs zitten voor u klaar om alle mogelijkheden met u door te nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op en maak uw werkdromen waar!

Mattone Zelf bouwen en toch huren

Huren of kopen?

Wilt u gaan huren of zelf bedrijfsruimte realiseren? Is er sprake van groei dan moet bij koop van een bedrijfsruimte gekeken worden naar eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Terwijl bij huur meer flexibiliteit is om binnen een bepaalde periode het huurcontact op te zeggen om elders een grotere ruimte te betrekken.

In het algemeen geldt: kopen van bedrijfsruimte is voordeliger wanneer de ruimte voor een langere tijd wordt betrokken. Daarom is het wijs om bij de keuze tussen huur en koop altijd goed na te denken hoe de toekomst van de onderneming er uitziet.

voordelen van nieuwbouw

Nieuwbouw biedt het voordeel dat u werkruimte kunt realiseren die optimaal aansluit bij uw huisvestingsvraag, uw organisatie en uw bedrijfsprocessen. Waarbij u ook rekening kunt houden met uw visie op de langere termijn, te verwachten uitbreidingsplannen en toekomstige veranderingen in uw organisatie.

Met nieuwbouw kunt ook een duurzamer, energiezuiniger gebouw realiseren, waardoor de vaste lasten afnemen. In de huidige economische situatie zijn investeringen in relatief korte tijd terug te verdienen, waardoor het nog interessanter is om onderhoudsvriendelijke materialen en duurzame installaties toe te passen. Investeren in nieuwbouw kan ook financieel interessant zijn als pensioenvoorziening. Na verkoop van uw bedrijf, kunt u het pand in bezit houden en van de huurinkomsten genieten. Ook neemt de waarde van een representatief gebouw toe; een meerwaarde die als winst toegekend kan worden.

op maat en toch huren!

Een derde mogelijkheid, naast kopen of huren, is een combinatievariant. Deze biedt u optimale keuzevrijheid zonder de nadelen die horen bij het kopen van een pand. U krijgt daarbij een bedrijfspand op maat, inclusief de indeling en uitstraling van uw wensen, tegen de laagst mogelijke voor-investering.

In plaats van kopen gaat u huren zodat u uw bedrijfskapitaal optimaal kunt inzetten om uw onderneming te laten groeien. Hiertegenover staat dat u voor een periode van (minimaal) 10 jaar gaat huren en dat wij zorgen voor een belegger die wil investeren in uw droompand. Wij adviseren u graag welke mogelijkheid het beste bij u en uw situatie past.

Heeft u woon- of werkdromen?

Laat u door Mattone inspireren!

brochure aanvragen

Bent u een ambitieuze ondernemer die graag wil weten hoe je je eigen bedrijfsruimte kunt realiseren? Vraag dan onze brochure Mattone, waarmakers van werkdromen aan.